Roma Civic

Să fii cetățean al acestei țări frumoase numită România indiferent  de apartenență etnică, credință sau statut social este de cele mai multe ori o aventură să te poți face auzit sau să încerci să schimbi mentalități acolo unde imaginația s-a oprit in loc.

 

De aici a pornit și ideea proiectului  ROMA CIVIC, de la  nevoia  unei națiuni , un sentiment de îndoială și nebăgare în seamă, pricină a excluderii și delimitării participării cetățenilor de la consultările publice în comunitate.

Proiectul pilot urmărește să facă vocea auzită a unor tineri de etnie romă în comunitățile din care provin aceștia  printr-o serie de instruiri tematice în facilitarea comunitară. Tinerii vor fi sprijiniți să dobândească cunoștințe și abilități în teme care încurajeză voluntariatul, campanii de informare, conștientizare și luare de decizii în favoarea comunității, dezvoltarea leardership-ului sau relația cu autoritățile publice locale.

 

PROFILUL PARTICIPANȚILOR :

16 – 29 ani din Suceava, Dolhasca, Berchișești, Arbore, Valea Moldovei

 

 

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.


Inscriere in program aici (click)